2014. July 13., Sunday

1 új link és 0 új hozzászólás / az elmúlt 24 óra adatai

 

Hozzászólások

 

Nincs elérhető avatar
#1
Rozsdás Bökő 2008-02-17 15:18:09

Nos, ezek már régóta köztudottak, sajnos. Nálam bélirritációt, hasmenést, mellkasi fájdalmakat, szívritmus-zavart okozott. Épp leszoküban vagyok. Régen napi 8-10 kávét ittam, ma már csak 1-2 adag szalad le (sok tejjel), és vannak teljesen (tejes)kávé-mentes napjaim is. Nyárára teljesen leállok, és max. csak 1-1 gyenge tea lesz megengedve. Mindenki maga dönt . . .

Nincs elérhető avatar
#2
Sári András 2008-02-17 15:24:48

Arra azért kíváncsi lennék, hogy van-e olyan valami, amiről nem bizonyították be, hogy káros a szervezetre. Ez olyan dolog, hogy már élni sem érdemes, mert minden ártalmas. Aki úgyérzi, hogy valami árt aszervezetének az hagyja abba! Azért nem szükséges X professzor és más rémhírterjesztőnek milliókért cikket írni, a dilettánsnak meg halálfélemben élni! Van aki ebben élvezi ki életörömét!

Nincs elérhető avatar
#3
BTk 2008-02-18 06:42:06

Egyéntől függ, mit okoz nála a kávé…a tea, a cukor, az alkohol stb. Mindenre van pro és kontra. Ha úgy érzi vki, hogy neki nem tesz jót az, amit éppen fogyaszt, akkor ne egye, igya. Az emberi szervezet jelzi, ha gond van vmivel. Én alkalomszerűen kávézom, de volt olyan hónap, amikor mindennap ittam la. Egy csészével. A rákövetkező hetekben semmilyen elvonási tüneteim nem voltak. Van úgy, hogy bulizom 3-4 napig, és utána sem lépett fel az alkohol elvonásának tünete. Előfordul, hogy két napig nem eszem, na az már súlyos tünetekkel jelentkezik. Rám pl. az étel elvonása (2-3 napig) vált ki ilyen dolgokat. Don’t worry…

Nincs elérhető avatar
#4
emberijogok 2008-02-18 13:02:16

a pszichiáterek kitalálták,hogy a túlzott kávéfogyasztás is betegség és drogokkal kell kezelni jó pénzért és mégfügőbbé kell tenni a személyt,mert a pszichiátria nem ismeri,hogy mi az,hogy föggőség. A koffein is drog és pl. a teában háromszor annyi van mint a kávéban. A tulzott kávéivásnak káros hatása van. A legjobb,ha nem iszod,vagy csak mértékkel. A drog kismértékben élénkítő,nagyobb mértékben altató és mégna- gyobb mértékben halálos. Az elvonási tünetek egy speciális vitamin összetétellel megszüntethető.

Nincs elérhető avatar
#5
Dreamer 2009-03-09 00:29:57

Aki mindentől fél, az százszor hal meg, mire távozik a Földről. Kicsit próbálja már mindenki élvezni az életet. Napi 8 kávé elhiszem, hogy kiüt, de 2-3-tól csak a koffein pozitív hatásai jönnek elő.

Nincs elérhető avatar
#6
P.Árpád 2010-02-10 23:31:07

Sziasztok,az én apám kimondhatom hogy nagyon is kávémániás,napi 6-8 csésze is elmegy nállunk,ha jön vendég akkor több is!Neki van egy kifogása,mivel epilepsziás jóhogy kap rá orvosságot,ö úgy érzi hogy a kávé nélkül nagyon gyakran elaludna,mivel ö úgy érzi hogy a gyógyszer altatja,tehát sajnos' innia kell kávét'!Kérlek aki ezt olvassa irjon rá valamit,de ne azt hogy vegyük el tölle egyből a kávét,mert az ojan lenne mint drogostól evenni a drogot,neki sajnos ez müszáj!

Nincs elérhető avatar
#7
P.Árpád 2010-08-23 12:40:14

Én ugyanígy lettem koffein függő. Sok gyógyszert szedtem, persze nem epilepsziára. De a gyógyszerek altattak/kiütöttek. De egy jó erős koffein löket vissza hozott a valóságba. 2 évig kellet szednem a bogyókat. Ez idő alatt rengeteget kávéztam, energiaitalokat ittam. Előfordult 500Mg is naponta. Ha nem ittam kávét kifeküdtem és az egész napot átfetrengtem, vagy aludtam. Aztán a gyógyszereket abba hagyhattam. De a koffeinfüggőségem már meg volt. Még wc-re sem tudtam menni kávé nélkül. Reggel kávé, aztán energia ital mikor éreztem hogy csökken a hatás, aztán megint kávé, és így tovább. Végül már akkora adagokat fogyasztottam hogy másokat mentő vitt volna. Volt hogy a szívem akkorákat vert hogy majd kiugrott. A koffein erős bélizgató szer. Begyulladt a végbelem. Szépen lecsökkentettem az adagot. Már pár napja nem is ittam semmilyen formában koffeint, levert vagyok, fáj a fejem, és ingerült is vagyok. 6-8 csésze hát az jó bikás adagnak hangzik. Szerintem az már több mint 300mg. Bár gondolom a gyógyszer elnyomja a hatását. Én azt javaslom a papádnak hogy csökkentse lassacskán az adagját. Ha reggel megiszik egy csészével hogy felébredjen az nem para. De ha az egész napot végig kávézza, az kb az én esetembe tartozik. Hirtelen elvonni nem valami jó, inkább fokozatosan csökkenteni. Nem mondom hogy végleg hagyja abba, nem vagyok orvos. Szerintem egy háziorvossal kéne ezt megbeszélni.

Nincs elérhető avatar
#8
Horváth Ferenc 2012-10-13 20:05:31

Én úgy gondolom hogy a túlzott kávé fogyasztás a barát nőmnél erősen beflyásolja a teherbe esést. Napi 4.5 kávét iszik. De ha úgy tartja kedve akár többet is elfogyasztana! És ezért gondolom azt hogy a túlzott kávé fogyasztása akadályozza a teherbe esést. Szeretnék segítséget kérni tőletek és tanácsot kérni. Hogy igazam e van. És hogy mit tehetünk hogy már hogy végre tudjak rá hatni hogy ne igyon ekkora mennyiségbe. Köszönöm

Szólj hozzá ehhez a linkhez

 

A Név, E-mail és a Hozzászólás mezők kitöltendőek; Az e-mail cím az oldalon nem jelenik meg, így nem kell aggódnod a gonosz spammelőktől.